Vi har spel för alla personlighetstyper!

I mer än 70 år har vi samlat alla möjliga personlighetstyper kring köksbord, i soffor och på gräsmattor. Och nu har vi äntligen kartlagt dem. Mest för att vi tycker det är roligt. Besserwissrar, pratkvarnar, dåliga förlorare och bluffare – här hittar du alla varianter. Den finns åtta olika stolar att sitta på i ett spelsällskap. Känner du igen dig?

 

Du ser dig själv som vinnare långt innan andra har gjort det. Du ska vinna. Du har vunnit. Punkt slut. Men självklart gör du inte alltid det. När du vinner kan du bli lätt olidlig, och när du inte gör det blir du definitivt olidlig. Ofta kan det vara du som föreslår sällskapsspel, men som allt för ofta får ångra det – och tyvärr även de andra. Mjukisen får städa upp.

 

Visst, du gillar att vinna. Men egentligen är det din kreativitet som måste stimuleras i första hand. Du slår dig helst ner hos pratkvarnen för lite sällskap men det bästa som finns är att lura din motsats, paragrafryttaren. Adrenalinet kickar in så fort som möjligheten att bluffa eller fuska dyker upp. Skulle den dröja är du inte sen med att själv skapa möjligheter. 

 

Du är en social person som tycker om att stå i centrum. Vad som är rätt eller fel intresserar dig inte så mycket som att du ska ha det roligt. På andra sidan bordet sitter besserwissern och den dåliga förloraren och stirrar oförstående. De tar dig inte riktigt på allvar. Förmodligen för att du i din tur varken tar dem eller spelet på allvar.

 

Du bara gör. Kastar dig ut, slår snabbt och får stå ditt kast – mer än gärna. Snart är det ju din tur igen. Om alla bara tänkte som du. Tänka förresten, varför det? Sällskapsspel handlar inte om att tänka. Genom att skynda på och stressa andra kan du bli vinnare. Du går på rutin och känsla. Och du är fruktansvärt trött på sölkorven på andra sidan bordet.

 

Du ser dig själv som en tänkare och förespråkar noggrannhet. Därför tycker du inte om när folk skojar bort spelets regler eller hittar på egna. Du kan uppfattas som lite näsvis av andra när du citerar reglerna – något som du för övrigt aldrig skulle göra utan att titta i dem noga varje gång. Bluffaren är din raka motsats, även om hen gärna vill att andra ska förväxla er.

 

Du skulle aldrig bara göra något utan att först tänka noga. Och du planerar gärna nästa drag redan nu, trots att du snart glömt bort det. Det finns ingen anledning att ha bråttom. Det handlar inte om att söla, tycker du. Det ska bara göras ordentligt. Visst, det är trevligt med sällskapsspel, men man kan väl ta det lugnt och sansat. Paragrafryttaren hjälper dig en gång till med reglerna.

 

Du är en fredagsmysare av stora mått och bunkrar värmeljus flera veckor före nästa spelomgång. Det viktigaste för dig är att ingen blir ledsen. Och du kan lätt göra en läggmatch för sakens skull. Ofta blir du medlaren runt bordet och får panik när tekannan är tom eller godiset har tagit slut. I motsats till den dåliga förloraren bryr dig inte alls om spelet. Det är myset som är det viktiga.

 

Du är en person med djupgående kunskaper inom några speciella områden. Du vill gärna vinna, men att få rätt i sak kommer alltid före. Det finns de som skrattar lite åt dig. De tycker att du borde köpa läget, inte bry dig så mycket. Allt är ju bara på skoj. I dina ögon är de bara pratkvarnar som försöker roffa åt sig billiga sociala poäng.