Tillbaka

Leif GW Persson och Alga släpper kriminellt brädspel!

Alga GWs Brott

GW:s brott är den populära kriminologens första externa produktsamarbete och vi på Alga är extra stolta över detta familjespel. GW:s brott är ett strategiskt förflyttningsspel som kräver både list och taktiskt tänkande. Det är ett familjespel, från 10 år, för 2-5 spelare. Den 1 augusti lanserade Akademibokhandeln spelet i alla sina butiker.

Kopplingen mellan spelidé och Leif GW är verkligen en fullträff. Vi på Alga har haft fantastiska licenser genom åren men inget av den här digniteten, med den här spänningen och som har varit så givande. Intresset har varit enormt stort från alla parter.


Så här säger Leif GW i Sydsvenskan 31 juli:
”Jag tillhör den generationen som spelade sånt [sällskapsspel] och det var väl en av anledningarna till att Alga kontaktade mig. Jag erinrar mig, med ett stort mått av sentimentalitet, mina egna familjära sammankomster där man satt och spelade Monopol och Tjuv och polis och sånt tillsammans olika generationer. Därför tyckte jag att det var en rolig idé. Tanken är att det ska återföra den sociala samvaron familjevis.”
”Jag har sex barn och elva barnbarn men de sitter mest och gluttar i sina mobiler, de går inte att nå. Det påverkar den sociala samvaron, det enda man hör är att det blippar på olika håll och kanter. Folk blir helt absorberade av det där.”
”Det vore väl trevligt om ungarna plötsligt öppnar truten när man träffar dem. Vi håller på att utveckla en extrem individualism. Man har ju i alla tider varnat för saker som kommer att leda till ungdomens undergång och de varningarna har alltid varit fel. Men det jag har svårt för med uppmärksamheten på de uppkopplade skärmarna är att det leder till en extrem jävla självupptagenhet. De där andra sakerna som man reagerade på, som att Elvis svängde för mycket på höfterna och sånt, var utåtriktade meddelande som i någon mening var dialogskapande. Idag är det tvärt om. All den dialog du för är med cyberrymden – och det är egentligen bara med dig själv.”

Hör gärna av dig om du vill veta mer om spelet, projektet, Alga eller något annat.
Maila din adress till oss om du vill att vi skickar ett spel till dig. Vi ser fram emot att höra av dig!

För mer information och frågor om våra spel kontakta: 
Annika Furuvik, Alga Head of Development/Marketing
0705-12 99 16 eller annika.furuvik@algaspel.se

För nedladdning av högupplösta bilder, gå till Pressbilder
Se spelets instruktionsfilm här


OM ALGA
Alga grundades 1917 av Svenska Pressbyrån. Sedan dess har vi fått människor, små som stora, att träffas och umgås på riktigt runt sällskapsspel. Vi har spridit glädje, spänning, kunskap och gemenskap – och det tänker vi fortsätta med. I vårt sortiment finns välkända klassiker som Den försvunna diamanten, Alfapet och Tjuv och polis, strategiska tungviktare som Othello och Triominos och varje år presenterar vi ett femtontal rykande nyheter.
För mer information om Alga och för att se hela vårt sortiment, besök www.algaspel.se