Tillbaka

Spelen som gör alla till vinnare

Familjespel

Vi är i gemenskapsbranschen

Bland årets spelnyheter kan du tävla om titeln Mästarnas Mästare, resa Norden runt, testa din förmåga i sifferspelet Triominos eller gå på sakletarjakt med Pettson och Findus.

Alga är inte i spelbranschen, vi är i gemenskapsbranschen! Vi är övertygade om att alla mår bra av att umgås runt ett sällskapsspel. Skratta, kanske gnabbas lite, känna oss som en vinnare eller som en förlorare. Att ta en paus från sociala medier och vara social på riktigt.
Så välkommen till vår gemenskap och höstens spelnyheter!


Mästarnas Mästare

Har du det som krävs för att bli Mästarnas Mästare? Ett familjespel baserat på succéprogrammet Mästarnas Mästare från SVT. Här testas spelarnas vilja, snabbhet och koncentration i fem skilda tävlingsgrenar. Ibland får man själv välja motspelare. I nästa stund kämpar alla mot alla. Vem vinner den rafflande slutduellen och kan kalla sig Mästarnas Mästare?

Resan


För den ressugna familjen har vi tagit fram Resan. Ett fartfyllt spel där spelarna reser runt i Norden och samlar upplevelser. Åk bergodalbana i Köpenhamn, träffa tomten i Rovaniemi eller klappa en älg i Luleå. Färden genom de fem länderna påverkas av spelets färdkort, så det gäller att planera sin resa från ort till ort.

För den som gillar kluriga spel är Trimonios och Tribalance två spelnyheter som kräver tanke och strategitänk. 

TriominosTribalanceSifferspelet Triominos har erövrat spelvärlden och triggar både små och stora spelare. Spelidén påminner om domino men har en extra dimension då bitarna har tre sidor som ska matchas ihop. Tribalance har en gungande spelplan och i varje poäng gäller det att väga vinsten mot riskerna. Ett riktigt vågspel för familjens finlirare! Tribalance blev vald till årets spel i Danmark 2014.  


PettsonFIndusBöckerna om Pettsson och Findus tillhör de mest utlånade titlarna på svenska bibliotek. Nu kommer ett Algaspel med det välkända figurerna. I barnspelet Pettson och Findus Stora Sakletarspel gäller det att klura och vara kreativ för att hitta saker som Pettsson och Findus behöver för de olika uppdragen, t.ex. göra pannkakor eller snickra en julgran. 

XLMemento

För de allra yngsta kommer XL Memento. Extra stora bildkort som kan användas både inom- och utomhus. En klassisk spelidé där det gäller att hitta paren. Korten finns med tre olika bildteman: djur, bilar och prinsessor. Varför inte testa hur bra minne du har jämfört med en treårings?


Mycket spelnöje önskar vi på Alga!

För mer information och frågor om våra spel kontakta: 
Annika Furuvik
Product Manager ALGA AB
0705-12 99 16 eller annika.furuvik@algaspel.se

För nedladdning av högupplösta bilder, gå till Pressbilder