Tillbaka

På Spåret

På Spåret

På Spåret

Sällskapspelen får oss att umgås ”på riktigt ”.Julen är den tid på året då vi spelar sällskapsspel som mest, både med vännerna och med familjen. Sällskapsspel, till skillnad från data- och tv-spel, har fördelen att de får oss att umgås med varandra ”på riktigt”. Inför säsongen lanserar Alga sällskapsspelet På spåret med ett spelupplägg som följer det populära programmet. Precis som på TV tävlar man i två lag, Dressinen och Första klass, och får faktafrågor, bilder och ledtrådar som ska lösas så fort som möjligt.

”Spelmomenten i På spåret är desamma som i programmet. Spelets ledtrådar och frågor är kluriga, utmanande och kräver snabbhet. På spåret är ett spel för alla som gillar fartfylld frågesport”, säger Annika Furuvik utvecklingschef på Alga.Kort spelfakta
Tävlingen sker i två lag, Dressinen och Första klass. Efter ”nödbromsningen” och de fyra följdfrågorna, flyttar lagen framåt längs den poängsatta rälsen. Längs rälsen väntar nästa roliga utmaning: I VEM DÄR? ska du gissa namnet på en känd person med hjälp av maximalt sex ledtrådar. Först i mål vinner. För 2 lag (kan även spelas av två personer) från 16 år.

Bilder på spelet hittar du på www.algaspel.se/press

Alga är en klassisk svensk spelleverantör som utvecklar och marknadsför sällskapsspel i de nordiska länderna. Sällskapsspelen utvecklas från såväl egna spelidéer som genom inköp av aktuella spellicenser. Alga bildades 1917 och ingår sedan 1983 i BRIO-koncernen.